Använd rutavdraget för att frigöra tid

Hus

De flesta av oss har nog suckat mer än en gång och känt att det finns bättre saker att lägga tid på än de dagliga hushållssysslorna som aldrig tar slut. Vem skulle inte hellre lägga ner sin tid på barnen än att se till att allt är tvättat och klart eller varva ner en stund med en bok i soffan istället för att börja nästa skift hemma efter en stressig arbetsdag.

När man är inne i ekorrhjulet och allt snurrar på så kan det vara bra att stanna upp en stund och tänka efter lite, vad är viktigt för dig och din familj och vad kan du göra för att bryta mönstret om det känns som om livet har blivit för stressigt och man lever med ständigt dåligt samvete för både barn och hem. Om du tänker efter hur ett företag är uppbyggt med rätt person på rätt plats och exempelvis just städning lejer de bort för att frigöra viktig tid till annat.

Samma sak gäller ditt hem . Idag när man har möjlighet att få rutavdrag för tjänster i hemmet så blir det också möjligt för fler att ha råd med detta och från och men 1 augusti 2016 så utökades tjänsterna ytterligare. Detta möjliggör att du kan komma hem till ett nystädat hem med tvätten struken och sängarna renbäddade eller gräsmattan klippt samtidigt som  du frigör tid till viktigare saker och kom ihåg – istället för dåligt samvete för att du anlitar hjälp så se det som en möjlighet för andra att istället få arbete, det är därför rutavdraget finns.