Bygga hus

Hus Tips

Har ni bestämt er för ert livs största projekt, att bygga ett hus, ja då är det mycket som ska planeras innan spaden sätts i backen. Att bygga hus är ett stort och spännande projekt där det är mycket på gång samtidigt.

Först och främst måste finansieringen av husbygget diskuteras med bank. Allt beror ju på om det finns möjlighet att låna till projektet, om du nu inte sitter med en sparad slant och kan finansiera det hela själv.

Sök reda på en tomt och kom ihåg att kolla med kommunen om du kan och får bygga där. En markundersökning behöver också göras och är det en kommunalt såld tomt finns det förmodligen redan en gjord.

Det kan vara bra att kolla upp med kommunen om det finns några restriktioner på färg och form innan ni väljer hur huset ska se ut.

Du kan välja att bygga huset helt själv från lösvirke, du kan ta hjälp av snickare att bygga, du kan köpa en färdig byggsats från en entreprenör och så finns möjligheten att köpa ett helt nyckelfärdigt hus där du överlåter allt arbete till entreprenören.

När ni bestämt hur ni skulle vilja att huset ser ut så ska ett bygglov sökas och där efter är det bara att hålla tummarna. Många av de företag som säljer färdiga hus, erbjuder hjälp hela vägen igenom, till och med att söka en tomt om det skulle behövas.