Ordning och reda på företaget

Tips

Som företagare så kan det vara en del att hålla ordning på, helst om man är ny som företagare. Ju längre man hållit på desto lättare blir det med rutinerna. Det gäller som sagt att skapa bra rutiner redan från början. Det kan vara fråga om allt från vem som köper in kaffe på arbetsplatsen till vem som ska vara arbetsmiljöombud.

Att hålla ordning och reda på företaget innebär inte att den som äger företaget ska göra allt på företaget, det gäller att delegera ut uppgifterna till passande personer som ser till att saker och ting blir gjorda. Vissa uppgifter kan vara lättare att ordna med hjälp av annat företag, att veckovis få kontorsstäd kan underlätta mycket på ett företag. Skönt att komma på jobbet och kontoret är renstädat och papperskorgar tömda. Sitt egna skrivbord får man själv se till att hålla efter då det är svårt för städpersonalen att veta hur den anställde vill ha sitt skrivbord.

Andra uppgifter som kan fördelas bland personalen kan vara någon som ser till att det finns kontorsmaterial tillgängligt. Skapa en lista över vilket kontorsmaterial som behövs eller som finns på kontoret, lägg den listan vid förrådet av material. Gör notering om något börjar ta slut så är det enkelt för den som ska beställa att se vad som behövs. Det kan vara ett antal som ansvara för att kaffe och fikabröd köps in, dessa ser till att nödvändiga saker införskaffas så man inte går tom på kaffe till bryggaren eller automaten. Det kanske behövs en festkommitté som ser till att firmafesterna blir så roliga som möjligt, det finns garanterat bra festfixare på företaget som gärna tar sig an detta.