Vilken trall ska du använda vid ditt altanbygge?

Tips

När våren närmar sig är det dags att börja planera inför altanbygget. Så fort det är tillräckligt varmt ute kan du sätta fart. Det finns nämligen mycket som du behöver göra och planera innan det är dags att börja skruva och spika.

En stabil grund är a och o

Till att börja med behöver du få till en stabil grund för altanen. Det bästa är att gräva och gjuta plintar runt den tilltänkta platsen, med lagom avstånd mellan varandra. Du behöver plintar i mitten och i utkanten av verandan, så att den inte sviktar när du går på den. Välj sedan en kraftig balk som du fäster i alla plintar.

Det finns gott om olika trall

När grunden är färdig är det dags att köpa in trall för golvet på verandan. Det finns flera olika tjocklekar och breddar du kan välja på. Om verandan ska kunna hålla länge, kan vi rekommendera att du satsar på en tjocklek på minst 28 millimeter. Bredden har inte lika stor betydelse utan är mest en smaksak. Du hittar allt från 95-145 millimeter i breddstorlek.

Det finns billig trall som är snygg och håller länge. Du kan kolla in dessa för att få mer inspiration till ditt altanbygge.