Upplev Stockholm

Stockholm Tips

Sveriges huvudstad har en hel del att erbjuda oavsett om du är bosatt eller turistar i Stockholm. Det finns många olika typer av aktiviteter, så det finns något att göra för alla. Äventyr, shopping, sevärdheter eller kanske en utflykt i skärgården.

Med sin flera hundra år gamla historia, har staden mycket att berätta. Besök naturhistoriska museet och upplev någon av dess basutställningar eller se någon av de temporära utställningarna. Det finns aktiviteter för stora som små, från människokroppen till djur i polartakterna. Vasa museet är också väl värt ett besök. Där får du se skeppet Vasa, som förliste 1628 och bärgades 333 år senare och är idag världens enda bevarade 1600-talsskepp.

Nöjesparken Gröna Lund har 30 attraktioner, ett stort antal spel och lotterier och hela sex restauranger. Förutom alla åkattraktioner kan du även uppleva teater och se uppträdanden av såväl nationella som internationella underhållare. Du kan även dansa en svängom på dansbanan, som håller dans ett par gånger i veckan.

Stockholm har också en fantastisk skärgård som är relativt lättillgänglig. Det finns båtturer ut till många av skärgårdens öar och du kan bo och äta på något av skärgårdens boende och restauranger. Du kan även tälta på någon av öarna eller bara ta en dags tur ut i det fantastiska landskapet.