Tips för badrumsrenoveringen

Flytta Renovering Tips

När man talar om renoveringen är nog alla medveten om att detta kan vara allt från små fixar till ordentligt omfattande projekt. Och medan detta är sant för alla rum är det vanligt att göra ganska stora förändringar i just badrummet när man väl börjar tänka på renoveringar. Här ger vi några allmänna och användbara tips som förhoppningsvis kan vara till stor hjälp.

Sätt en budget

Det finns så mycket man skulle kunna fixa, byta ut och göra om i badrummet, och börjar man inte med en budget som man strikt håller sig till kan kostnaderna lätt skena i väg. Titta på en hel del badrumsinredning för att få en bra uppfattning om vad man bör köpa för produkter för att få budgeten att fungera.

Skissa badrummet

En enkel skiss kan faktiskt vara ett väldigt bra verktyg, speciellt när man håller på med mer allomfattande renoveringar. Detta låter en planera placeringen av installationer och se om det möjligt behövs flyttas något eller om rör eller el måste dras om. Vill man göra en lite mer avancerad planering finns det verktyg online som kan hjälpa med detta.

Välj en stil

Vilken stil man väljer är så klart helt upp till en själv. Men ett tips är att försöka följa den stilen helt igenom. Att blanda stilar kan naturligtvis fungera, men det är också lätt hänt att saker och ting inte passar ihop. Ett sätt att tänka som kan hjälpa är att försöka hitta ett ord som skulle sammanfatta stilen: lyxigt, gammaldags, lantligt, stilrent. Detta kan hjälpa en att välja inredning som fungerar bra ihop.

Tänk på belysningen

Belysningen är en aspekt man verkligen ska ta sig tid att gå igenom när man renoverar ett badrum. Det finns helt enkelt mycket att tänka på. En bra allmänbelysning är a och o i badrummet, men tydligt och ickebländande punktbelysning kring spegeln är också väldigt viktigt att uppnå.