Tid över för annat

Tips

Det kan vara mycket som händer under veckorna, det är jobb, fritidsintressen eller barn som ska skjutsas till olika träningar och aktiviteter. Ibland räcker inte tiden riktigt till och man blir stressad för att man inte hinner med allt man tänkt sig. Att få tid över för annat kan ibland verka svårt.

  • Kom i gång med en veckomatsedel, då vet ni vad ni ska äta till middag varje dag hela veckan, nästa vecka gör ni en ny matsedel efter ett par veckor kan ni gå tillbaka och återanvända första veckans matsedel.
  • Ta en funderare på detta med städhjälp, med rutavdrag så behöver det inte bli så hög kostnad och ni sparar mycket tid att anlita ett företag som städar hemma hos er.
  • Kolla upp med andra föräldrar om det är fler som skjutsar till träningarna och aktiviteter, det kanske går att samåka då kanske körningarna bara blir varannan eller var tredje vecka.
  • Skapa en ToDo lista där ni prioriterar det viktigaste först på vad ni måste göra för varje vecka, det kan vara skönt när man stryker något som varit med ett tag och blir åtgärdat.

Detta var fyra enkla tips på vad man kan göra för att få mer tid till annat. Det finns säkert en hel del man kan göra för att få vardagen att gå ihop och för att få tid över för annat och för varandra. Och ni är inte ensamma om att försöka få ihop livspusslet, här hittar du en intressant artikel av en företagare som ger sina tips på hur man kan göra för att få det att gå ihop i vardagen.