Skaffa individuell mätning och debitering för laddning av elbil i bostadsrättsföreningen

Tips

I och med vår omställning mot mer klimatvänliga lösningar har elbilen blivit allt vanligare. Idag är det över 100 000 svenskar som äger en elbil. Dock är det fortfarande så att många saknar möjlighet att ladda sin elbil.

Extra svårt att skaffa plats för att ladda sin elbil har de som bor i lägenhet. Och däribland räknas både de som bor i hyresrätt och de som bor i bostadsrätt.

Ladda bilen bidrag

Faktiskt är det så att du som bor i en bostadsrätt kan få ekonomisk hjälp med att sätta upp en laddningsplats. Bland annat bostadsrättsföreningar kan ansöka om ett bidrag som heter ”Ladda bilen”.

Ni kan ansöka om bidraget hos naturvårdsverket. Ett tips är att använda e-tjänsten när ni gör er ansökan. Det eftersom handläggningen då ofta går mycket snabbare än om ni ansöker via pappersblankett.

Skaffa en laddstationslösning

När ni i bostadsrättsföreningen vill skaffa en laddstation för att ladda elbilen kan det vara svårt att veta hur ni ska gå till väga. Läs mer på nätet om hur ni kan få hjälp. Ni kan enkelt boka en konsultation för att diskutera vad som blir den bästa lösningen för er.