Renovera och investera i nytt golv

Renovering Tips

Att renovera bör alltid medföra någon form av investering och besparing. Vi renoverar ju oftast för att det ska bli bättre, snyggare och förhoppningsvis mer energisnålt. Det gäller oavsett vad som ska renoveras.

En betydande del av huset är golvet och fler och fler lägger in golv med golvvärme för att spara energi och minska sina uppvärmningskostnader.

Att lägga golv med golvvärme

När du bestämt dig för att installera golvvärme kanske det första du tänker är att du bör anlita någon och det kanske är det lättaste och tryggaste sättet att få det snyggt och professionellt gjort. Det finns dock företag som erbjuder gör-det-själv-kit. Ett företag som även har ett patenterat värmesystem är floore.se Deras system med vattenburen golvvärme är lätt att kombinera med andra värmekällor som till exempel solfångare eller bergvärme. Det är så enkelt att installera att du inte ens behöver riva upp ditt gamla golv! Och det är den enda golvvärmen som du får installera själv, övriga golvvärmesystem måste du anlita hantverkare för att göra det.

Vilket golv

Oavsett vilket sorts golv du väljer kan du lägga de flesta själv såsom klickgolv, klinkers och linoleum. Här är det mer en fråga om smak och tycke vilket golv du ska välja, och kanske även för vilket rum i huset golvbytet ska ske.

Vid större ytor rekommenderas dock alltid att du anlitar proffs eftersom det är så lätt att det blir lite snett och vint. Ju större ytan är desto större misstag blir det för en lekman. Samma gäller för golvläggning i våtrumsutrymmen. Anlita en hantverkare för att inte riskera läckage och senare kanske mögel. Minsta reva eller otät sammanfogning kan lätt orsaka detta.