Renovera mer hållbart

Flytta Renovering Tips

Med tanke på klimatfrågan har byggbranschen börjat bygga mer hållbart, både på eget initiativ och på direktion av statliga myndigheter och EU. Miljötänket inom renovering och bygg har förändrats de senaste åren. Genom att renovera mer hållbart kommer det i slutändan att vara bra för både er plånbok och för miljön. Vi bör tänka oss för mer än en gång innan vi kör igång något renoveringsobjekt.

Vad kan man spara in på och renovera annorlunda? Hur mycket kan man spara genom att kanske bara byta ut vissa material? Det kan i vissa fall vara bra att skaffa sig information om olika byggmaterial och vad man kan göra som villaägare vid renovering. Istället för att slita ut allting och köpa nya saker, kanske mycket går att återanvända? Man behöver inte alltid byta fönster på gamla hus, många gånger går det utmärkt att renovera de gamla. Istället för att bygga ett helt nytt hus med allt som det innebär, kan man köpa något att renovera upp eller till och med flytta ett fint hus från en plats till sin tomt.

En annan viktig del för hållbart byggande och framförallt boende är att sänka uppvärmning och energikostnaderna i sin bostad. Fönster kan läka mycket varm luft, därför är det viktigt med bra fönster (gamla som nya) och att eventuellt byta ut tätningslister runt dörrar och fönster. Ha koll på temperaturer i kyl och frys, med rätt inställningar så kan man sänka sin energianvändning. Även belysning kan bytas till något mer effektiva och som sparar energi.

Innan man ger sig i kast med större projekt borde alla rådfråga experter inom hållbart byggande och göra sin egen research om vilka metoder och material som inte påverkar klimatet negativt.