Måla om huset

Renovering

Har ni kommit fram till att det är dags att måla om huset, funderar ni på att göra det själv eller tänker ni anlita en firma för att göra jobbet. Det är väl det första som man bör tänka över innan man kör igång, det finns lite annat som man bör fundera på innan målningen kommer igång.

Oftast så kanske man underskattar hur lång tid det egentligen tar att måla om ett hus, självklart beror det på hur stor huset är och vilken erfarenhet man har att måla. Det kan också vara så att man har en stor bekantskapskrets som villigt ställer upp och hjälper till med ommålningen. Hur mycket tid kan du avsätta för att måla om ditt hus är också en fråga man måste ställa sig. Om man tar hand om fasaden med fasadtvätt vartannat år så kanske man inte behöver måla om huset lika ofta.

Med rotavdraget så kanske man bör tänka på att anlita en firma som har måleri som sin huvudsyssla. Framförallt så kommer det att gå mycket fortare än om man själv skulle göra det och med rotavdraget så kan det vara värt att kosta på huset detta. Det finns annat med huset som man själv kan lägga sin tid och energi på. Bygg den där altanen som ni pratat om så länge eller fixa till barnens rum. Som husägare så finns det alltid att göra.