Kakel och klinker i badrum

Inredning Tips

När det är dags att renovera ditt badrum så är det roligaste att välja material och inredning, Ibland är det svårt att hålla reda på olika material och särskilt kakel och klinkers som är liknande material, trots dess olikheter och det gäller att tänka igenom så man får rätt.

Kakel

Det är idag ofta standard med ett kaklat badrum då det är både lättstädat och snyggt. Kakel kan också varieras och kombineras i många olika variationer och är väldigt hållbart. Även om det är dyrare än att till exempel lägga en plastmatta så är det värt det då det är tåligt mot slitage. Det är vanligt att man lägger glaserat kakel på väggarna då de är allra lättast att torka rent och städa samtidigt som man får ljusreflektioner som lyfter rummet. Tänk på att inte använda de allra billigaste kaklet då detta kan vara poröst och skört och klarar inte de påfrestningar som de borde.

Klinker

Golvet i badrummet består däremot ofta av antingen naturstensplattor eller klinker då de är ännu tåligare än kakel och ännu viktigare är att de blir mindre hal som underlag då de är blöta. Har man barn så är det väldigt lättstädat med klinker på golvet. Det är också en fördel om man vill använda golvvärme oavsett om man väljer vattenburen eller elektrisk.