Inreda vardagsrummet

Hus Inredning Tips

Inredning är inte det lättaste. Fyller man rummet med det man älskar kan det ändå ett rum utan en röd tråd, ett rum som inte visar något annat än alla olika typer av prylar och färger som du gillar. Ska du lyckas med din inredning behöver du vara villig att kompromissa om en del saker, du kan inte ta in allt du älskar till samma plats. Vi tar och tittar på vardagsrummet och olika sätt att inreda där.

Vardagsrummet är en samlingsplats för alla, inte bara för familjen. När vänner och släkt kommer på besök sjunker ni gärna ned i några sköna fåtöljer eller en soffa efter middagen för att prata eller kanske spela spel. Som namnet antyder är det i vardagsrummet som vardagen tar största plats. Hur hittar du den röda tråden i detta rum?

Enklast är faktiskt att utgå från golvet. Du byter tapeter och möbler betydligt oftare än golvet så låt det vara den första punkten att titta på. Hitta toner och kulörer som passar med ditt golv för att få en hum om vad som passar på väggarna eller vilken typ av gardiner som du borde köpa. Om du hittar en blå färg som du älskar behöver inte hela rummet gå den tonen. Men blåa färgen kommer vara styrande i vilka andra färger du kan ta in i rummet. Ett färghjul är bra att ha till hands, där kan du avläsa vilka färger som matchar eller kontrasterar varandra.

Gå sedan vidare till möblemanget i rummet. Fundera på vad rummet används till. Brukar barnen leka därinne? Frigör ett hörn där barnen kan ha lite leksaker och ett eget bord att pyssla vid. Gillar ni brädspel och att umgås mer än tv-tittande, kan ni vända möblerna mot varandra istället för att låta allting peka mot tv-skärmen. Gillar ni att läsa eller lyssna på musik och ta det lugnt? Ännu ett hörn kan då inredas för att spegla detta: en skönt fåtölj med läslampa, en liten bokhylla och en stereoanläggning visar direkt vad ni använder hörnet till.