Inreda sovrummet

Inredning Tips

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Här spenderar vi omkring en tredjedel av våra liv, även om vi bara är där när vi sover, men som vi alla vet är ju sovrummet så mycket mer än bara en plats att sova. Sovrummet förtjänar därför lite extra uppmärksamhet när det kommer till inredningen.

Sängen är ju oftast fokusen i varje sovrum. Låt detta reflekteras med att ställa den i en central position i rummet. Beroende på planlösningen med fönster, dörrar, inbyggda garderober och liknande kanske detta inte alltid går så bra. Försök då åtminstone se till att andra möbler pekar mot sängen för att dra ögonen till den.

Satsa också på rejäla sängkläder, både för komfort och för själva utseendet. En butik man kan titta in på är Eric&Gustaf som säljer riktigt härliga lyxiga sängkläder och kan därmed hjälpa en att sätta stämningen för sovrummet.

Ett annat väldigt bra tips är att se till att ha en matta vid vardera sida om sängen. På så sätt behöver man inte sätta ned fötterna på ett kallt golv på morgonen. Vill man ta detta ett steg längre kan man ju istället överväga att lägga in en heltäckningsmatta. Dessa mattor är på modet igen och kan vara väldigt skönt att ha i just sovrummet. DinByggare tipsar om hur man lägger in heltäckningsmattan själv så slipper man betala någon för ett inte allt för komplicerat jobb.

Tänk även på att ha en bra avställningsyta vid sängen. Vare sig man behöver någonstans att lägga glasögonen, ställa ett glas vatten, eller lägga boken man gärna läser i sängen när det väl är dags att lägga sig, behöver alla en sådan yta. Nattduksbord finns i mängder av olika designer och kan lätt anpassas efter den stil man försöker skapa i sovrummet.