Inred sovrummet rätt och sov bättre

Inredning Tips

Sovrummet kan vara det viktigaste rummet i hemmet. Vi spenderar trots allt en tredjedel av våra liv till sömns och alla vet vi ju hur det känns att få en dålig natts sömn. Medan det är många faktorer som spelar en roll här kan själva sovrummet i sig vara en viktig del av dem.

Säng och sängkläder

Att sängen hamnar i fokus förvånar så klart ingen. Alla har vi nog någon gång sovit i en dålig säng och vet vad det kan göra för kropp och sinne. Att välja rätt säng är något alla bör tänka på. Men det går även vidare till sängkläderna. Något man kan läsa mer om på sajten Sängjätten.

Rätt färger

Färger kan ha undermedvetna inverkningar på oss. Somliga färger kan ha lugnande effekt på oss och att se till att använda dessa färger i inredningen kan därför vara ett smart drag. Svenska Dagbladet tipsar om några av dessa i en av sina artiklar.

Bra luftkvalitet

Hur bra vi sover kommer också bero på vilken luftkvalitet man har i sovrummet. Den viktigaste faktorn för inomhusluften är nästan alltid ventilationen, men andra faktorer kan också spela roll. Råd & Rön har flera bra tips på hur man förbättrar luftkvaliteten inomhus.

Skruva ned temperaturen

Många skulle säkert säga att de gillar att det är varmt och skönt när det är dags att gå och lägga sig. Men faktum är att vi sover bättre när det är svalt eller till och med kallt. För att läsa mer om anledningarna bakom detta kan man svänga in på Expressen.

Stänga ute ljus

Det finns mycket som kan störa vår sömn på ett eller annat sätt. Här uppe i Sverige är det exempelvis vissa som har problem att somna på sommaren på grund av att solen stannar uppe så länge. Men det är något som lätt kan fixas med ett par mörkläggningsgardiner.