Hur vi väljer att inreda våra hem

Flytta Inredning Tips

Alla har vi nog våra idéer hur vi skulle vilja inreda våra hem. Ibland kanske det är så att vi inte vågar ta ut svängarna och skapa det hem som vi egentligen skulle vilja ha. Många gånger så finns det flera viljor inblandade så det blir kompromisser när det inreds hemmavid. Hur vi väljer att inreda våra hem se väldigt olika ut från hem till hem.

De flesta hem ser relativt lika ut i utseendet, fyra väggar, golv och tak. Fönstrens placering kan variera lite från rum till rum men i stort så finns det detta att jobba med när man ska inreda. På väggarna så hänger vi konst och personliga tavlor av olika slag för att pryda väggarna. För det mesta så följer vi ett mönster som skapats av någon. Soffgrupp placeras ofta på den längsta väggen och TV som i våra hem har en väldigt viktig plats placeras ofta på bästa platsen.

Men genom att kliva utanför dessa konventioner kan man skapa något väldigt annorlunda som ändå fungerar rent praktiskt. Istället för att hänga upp tavlor på väggarna kan man ställa upp dem på en smal hylla. Eller helt enkelt strunta i tavlorna och ställa upp något som LP-skivor eller böcker på samma sätt. Och genom att flytta ut möblerna väggarna kan man skapa rum med helt ny dynamik.

Många gånger så får vi inspiration hur andra har inrett och apar efter de stilarna. Det är absolut inget fel att ta efter andras inredningsidéer utan om det hela känns okej så är det bara att köra på. Det finns ingen copyright på en inredning utan man kan plocka rakt av och skapa en exakt kopia av ett rum om man så önskar. Framförallt så ska man trivas där man man bor och det gör man mycket genom att inreda sitt hem som man vill ha det.

Att låsa sig inspireras av andra kan dessutom skapa helt nya inredningar genom att låna koncept och idéer från inte bara en utan flera källor samtidigt. Genom att kombinera stilar från olika tider eller platser i världen kan man skapa unika rum full av karaktär. Inredning är något av en konstform, och i konst är allt tillåtet.