Hemmet medan du är bortrest

Hus Tips

Ska man utomlands i några veckor eller kanske bara åka på bilsemester ett tag, vill man att hemmet hålls i gott skick och alla saker runt omkring. 

Posten

Är man borta ett längre tag är det bra om en granne kan ta hand om posten medan man är borta. Mycket reklampost innehåller daterade erbjudande som bara räcker en kort stund. Under semestern är reklamen onödig och man kan sätta upp en temporär skylt med ”ingen reklam, tack”, om man inte redan har en.

Har man ingen granne som kan ta posten kan man investera i en lite större brevlåda där det får plats en större samling brev och paket utan problem. Dessa markbrevlådor öppnas med nyckel så du kan vara säker på att ingen öppnar luckan och stjäl posten medan du är borta.

Trädgården

Det är alltid skönt att komma hem till en trädgård som är nyrensad, nykrattat eller just blivit klippt. Det kanske är lite mycket begärt av grannar och föräldrar, men det finns företag man kan anlita för dessa tjänster. Boka in en tid så fort ni planerat när ni ska komma hem så att de krattar eller klipper dagen innan ni kommer hem. Om ni har växter eller blommor som kräver extra uppmärksamhet ska detta meddelas så företaget kan anpassa sitt arbetsschema för detta. Du kan till och med be om trädfällning medan du är borta och äntligen bli av med det döda trädet på gården

Säkerheten

Många grannar väljer att hålla ögonen på varandra gårdar medan någon är bortrest, det är ett bra system och man kan känna sig tryggare när man är borta. Bor man lite ensligt kan det vara lite svårare att få någon som övervakar gården. Man kan installera timers på sin radio och lampor så de tänds på kvällen och spelar musik. På så sätt kan man lura eventuella tjuvar att man är hemma. Vill man ha större säkerhet får man installera ett larm och eventuella kameraövervakning. Övervakning ska rapporteras till polisen. Larmet och övervakning kostar så klart en del men det är skydd som håller året runt, inte bara medan man är bortrest.