Få hjälp med trädfällningen i sommar i din trädgård

Tips

När du behöver fälla träd är det en god idé att anlita en erfaren expert på trädvård. Det är en inte helt lätt uppgift att utföra själv och den kräver en del kunskap – särskilt om det är ett högt träd. Titta här om du vill ha tips och råd eller vill anlita en arborist.

När behöver du fälla träd?

Det uppenbara är när ett träd är sjukt eller murket. Skadorna kan bli omfattande både på människor och byggnader om ett träd faller olyckligt. Sjuka träd kan också tappa grenar som gör stor skada. Ibland kan det även vara lämpligt att fälla träd som till exempel skuggar stor del av trädgården så annan växtlighet blir lidande. Eller när ett träd står mitt i vägen för den fantastiska solnedgången.

Vad behöver du tänka på?

Generellt sett är det okej att fälla träd i den egna trädgården. Samtidigt bör du överväga nyttan av det. Stora träd ger livsmiljö för fåglar och insekter, renar luften och avger som bekant syre. Ett träd tar ofta många år på sig att växa upp men går fort att fälla. Eftersom du inte kan ångra ingreppet är det viktigt att du tar reda på fakta och eventuellt anlitar sakkunnig hjälp innan du skrider till verket.