En längtan till spanska solkusten

Flytta Tips

Kanske är det så att ni börjar som smått att planera för er pension och ni har en längtan till spanska solkusten. Om det inte finns något som håller er kvar i kalla nord så varför inte. Det är många som väljer att efter ett långt arbetsliv i kalla nord förpassa sig till varmare breddgrader.

Det är så klart en massa som ska ordnas innan ni kan sitta i det varma härliga vädret och sippa på en god drink eller liknande. Kanske ni redan har varit på plats och rekognoscerat var ni skulle kunna tänkas slå ner era bopålar. Det kan är så att ni redan har ert paradis klart då ni regelbundet semestrat i exempelvis Marbella, Costa del Sol och köpt er en lägenhet där nere. Nåväl oavsett så gäller det att ordna med allt som har med en flytt att göra. Ska ni ta med ert bohag från Sverige så kan vi tipsa om transportföretaget QPL Transport som kan hjälpa er med er flytt till Spanien. Se till att packa ert bohag väl inför er flytt.

Innan ni flyttar till Spanien så är det en del praktiska saker som måste vara klara. Som medlem i EU så blir det relativt enkelt att som svensk att flytta till Spanien. Man behöver inget visum utan det räcker med ditt svenska pass. Då har du rätt att vistas tre månader i landet. Vill du stanna längre och som sagt flytta till landet så är en registrering hos myndigheterna i Spanien det du måste göra. Ni får ett så kallat skatteidentifikationsnummer som gör det möjligt för dig att öppna bankkonton i landet men också teckna de försäkringar som kan vara bra att ha och annat. Om ni planerar att stanna längre än ett år så ska du även meddela det svenska skatteverket.