Dags att förbereda höstens trädgård

Tips

När vi går mot mörkare tider är det många trädgårdar som börjar vissna. För att kunna fortsätta njuta av din trädgård kan du förbereda den för hösten genom rätt val av växter. Förläng trädgårdens livstid ännu en säsong genom att handla dina höstlökar här.

Trädgården har fyra årstider

De flesta planerar sin trädgård enbart efter sommaren. För att kunna få ut något av alla årstider är det därför smart att tänka om. Det finns flera växter att välja mellan som är som vackrast under olika årstider. Välj blommor som tål frost och du kommer ha en fantastisk trädgård ännu långt in i oktober eller november. Några exempel på sådana är dahlia, solhatt och rosenskära.

Höstens färgsprakande växter

Under hösten är det även underbart att följa med trädens färgväxling. De mångfärgade löven ger en mysig känsla och kompenserar upp kylan och mörkret som kommer smygande.

Trädens och buskarnas färgväxling beror på att de förbereder sig inför den kallare säsongen. Klorofyllet som finns i bladen bryts ner och växten tar tillvara på kväve och magnesium. Den gula färgen kommer från xantofyll, medan karoten ger en djupare gul färg. Antocyanin är det ämnet som ger en härlig röd färg.