Boende i Stockholm

Flytta Hus Lägenhet Stockholm Tips

Att skaffa boende i Stockholm kan som nog många känner till vara knepigt, dock långt ifrån omöjligt. Det gäller bara att veta hur man ska gå tillväga. Av den anledningen har vi här samlat några nyttiga tips för den som står i färd med att flytta eller planera att flytta till Stockholm.

Ett bra tips om man planerar att flytta till Stockholm är att ställa sig i Bostadsförmedlingens kö. Även om det är många som står i kö så finns faktiskt chansen att få en bostad genom Bostadsförmedlingen, framför allt i ytterområdena och kranskommunerna, där söktrycket är långt ifrån lika högt som i innerstaden.

Förutom Bostadsförmedlingen finns även en rad andra köer både hos kommunala bolag och privata hyresvärdar. Många privata hyresvärdar har för övrigt ingen kö över huvud taget, vilket är ett bra alternativ för den som är i behov av en bostad relativt snabbt.

Ett annat alternativ för den som söker boende är givetvis Blocket, där det varje dag läggs ut hundratals annonser på andrahandsbostäder i Stockholmsområdet. Att hitta en bostad via Blocket är med andra ord relativt stor.

Att köpa en bostad är givetvis också ett alternativ. Vill man bo innanför tullarna får man dock vara beredd att öppna plånboken rejält alternativt belåna sig upp över öronen. Kommer man utanför tullarna en bit sjunker dock priserna rejält. Eftersom kommunikationerna i Stockholm är väl utbyggda har man ändå nära till stan även om man bor en bit utanför.