Bjud in naturen

Inredning Tips

Genom att plocka in växter i hemmet får du ett hemtrevligt, ombonat och mysigt hem. Som plus i kanten så renar gröna växter den luft du andas och omvandlar koldioxiden till syre. Praktiska och snygga på samma gång med andra ord.

Att plocka in en björk eller något annat träd från vår natur är inget att rekommendera, de trivs sällan i vårt inomhusklimat, liksom de flesta av våra övriga växter. Men hos en blomsterbutik hittar du både plantor och träd som fixar att stå inomhus galant.

Det finns många olika typer av krukväxter att välja mellan, det gäller bara att veta hur man ska vattna och vart dom ska stå för att trivas allra bäst. Vissa växter tycker om värme, sol och att torka ut, medans andra knappt får bli minsta lilla torr i jorden.

Bra luftrenande växter är exempelvis murgröna, svärmorstunga, krysantemum, gerbera, fredskalla, banddracena med flera. Dessa växter filtrerar och renar luften från koldioxid, som används av växten i fotosyntesen.

Det finns även växter som hjälper till att avge fukt till luften. Dessa växter fungerar bra vid datorer där de inte bra avger fukt till luften, utan även drar till sig damm och hjälper på sätt och vis till vid städningen. Några av de växter med denna egenskap är guldpalm, bambufikus, banddracena och fredskallan.