Att tänka på inför renoveringen

Hus Lägenhet Renovering Tips

Renoveringar inkluderar allt från att måla om ett rum till att riva och bygga nytt badrum. Även om man kanske inte håller på med det mest omfattande projektet är det dock viktigt att tänka till lite extra innan man sätter igång.

Innan man ens börjar planera en renovering är det viktigt att kontrollera att detta faktiskt är något man får göra. Bor man i en lägenhet finns det restriktioner på vad man får renovera och göra om, lika så om man bor i ett hus som är K-märkt. Ännu mer så om båda dessa gäller samtidigt, som om man skulle bo i gamla stan i Stockholm. En del projekt kommer att kräva bygglov, andra behöver bara en bygganmälan och många saker kan man göra utan tillstånd från någon annan.

Nu är det dags att planera projektet. Försök ta reda på hur lång tid det kan tänkas ta och titta sedan på hur många dagar i veckan som kan läggas på renoveringen. Var inte allt för generös med det antal timmar som kan spenderas på detta varje dag. Titta på varje steg i renoveringen och försök att tänka vilka komplikationer som kan uppstå.

Undersök sedan vilken utrustning och vilka verktyg som behövs för att genomföra renoveringen. En del saker kan ha väldigt begränsade användningsområden och kan ofta vara bättre att låna från någon man känner eller hyra från ett företag.

Sedan är det bara att sätta igång!