Renovera köket

Inredning Renovering Tips

En del rum i hemmet behöver sig ett ansiktslyft mellan varven. År av användning nöter på inredningen och användandet tar tillslut ut sin rätt. Ibland behöver små ingrepp göras och andra gånger behövs hela inredningen bytas ut.

Köket är ett av de utrymmen vi spenderar mest tid i och som en biprodukt av användande kommer även slitaget. Efter ett par år kan det behövas bytas ut tapeter eller kanske ett golv behöver förnyas, men inredningen brukar hålla många år om det är av god kvalitet.

En liten renovering kan ge rummet ett jätte lyft. En ny tapet eller ny färg fräschar upp och du kommer långt med lite. Tänk gärna på att göra ett färgbyte. Ett tidigare grönt kök kanske inte blir så spännande och fräscht med en ny grön tapet.

Möblerna gör även sitt till. Är dom gamla möblerna helt okej kan ett lager färg göra dom som nya. Har du slitna möbler som inte håller ihop så bra, är nya möbler den smärtfriaste lösningen här.

Vitvarorna i ett kök kostar en slant, men ibland går dom faktiskt sönder och nya måste införskaffas. Är det så att enstaka vitvaror ska bytas ut, är det smart att välja utifrån hur de gamla såg ut och gärna neutrala för att passa in med ytterligare byten. Är vitvarorna inbyggnads maskiner har du inga problem med matchning.